Κρουαζιέρα με οικονομικό προϋπολογισμό: Συμβουλές και προτάσεις για προσιτά ταξίδια

 


Tips για οικονομικές κρουαζιέρες

Ονειρεύεστε να ανοίξετε πανιά για μια πολυτελή κρουαζιέρα, αλλά ανησυχείτε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στο απαιτούμενο budget;

Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε, ότι για όλα υπάρχει λύση. Με έναν έξυπνο προγραμματισμό και μια σχετική πληροφόρηση, οι κρουαζιέρες με χαμηλό προϋπολογισμό είναι όχι μόνο εφικτές, αλλά και απίστευτα απολαυστικές.

Ακολουθούν ορισμένες δοκιμασμένες συμβουλές και προτάσεις, που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε φανταστικές διακοπές σε κρουαζιέρα, χωρίς να χρειαστεί να αδειάσετε το πορτοφόλι σας. Μια μονοήμερη κρουαζιέρα στην Ελλάδα, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Κάντε κράτηση νωρίς ή την τελευταία στιγμή

Ένας από τους χρυσούς κανόνες μιας οικονομικής κρουαζιέρας είναι να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας είτε πολύ νωρίτερα, είτε την τελευταία στιγμή.

Οι εταιρείες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες προσφέρουν συχνά εκπτώσεις για έγκαιρη κράτηση ή προσφορές της τελευταίας στιγμής για να γεμίσουν τις καμπίνες που έχουν απομείνει. Έχετε το νου σας για αυτές τις προσφορές και αρπάξτε μια ευκαιρία.

Αν θέλετε οπωσδήποτε να πάτε σε κάποια συγκεκριμένη κρουαζιέρα επιλέξετε τις early bird προσφορές, ενώ αν το πρόγραμμά σας είναι πιο χαλαρό και ευέλικτο, κάντε υπομονή μέχρι την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και τα δρομολόγια

Η ευελιξία είναι το κλειδί όταν πρόκειται για εξοικονόμηση χρημάτων στις κρουαζιέρες. Αποτελεί μία από τις καλύτερες συμβουλές, που πρέπει να γνωρίζετε, σε περίπτωση που επιχειρείτε πρώτη φορά να κάνετε τέτοιου είδους διακοπές.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε ημερομηνίες που βρίσκονται εκτός της τουριστικής περιόδου ή να επιλέξετε λιγότερο δημοφιλή δρομολόγια κρουαζιέρας, ώστε να εξασφαλίσετε τους χαμηλότερους δυνατούς ναύλους.

Το να είστε ανοιχτοί σε διαφορετικές ημερομηνίες και προορισμούς μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και να γνωρίσετε προορισμούς που δεν είχατε μέχρι τώρα κατά νου.

Ψάξτε για προσφορές και εκπτώσεις

Ένα ακόμα σημαντικό tip για να εξασφαλίσετε μια οικονομική κρουαζιέρα, είναι να κάνετε μια μικρή έρευνα και να αναζητήσετε ειδικές προσφορές, εκπτώσεις και πακέτα, που προσφέρουν οι εταιρείες κρουαζιέρας.

Αυτές οι προσφορές είναι πιθανό να περιλαμβάνουν πιστώσεις επί του σκάφους, δωρεάν αναβαθμίσεις ή εκδρομές με έκπτωση.

Επιπροσθέτως, σας προτείνουμε να κάνετε εγγραφή σε ενημερωτικά δελτία, newsletters σχετικών εταιρειών, καθώς και να ενημερώνεστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους για επερχόμενα ταξίδια και προσφορές.

Σκεφτείτε τις κρουαζιέρες επανατοποθέτησης

Οι κρουαζιέρες επανατοποθέτησης, στην ουσία αφορούν τη διαδικασία του reposition, όταν τα κρουαζιερόπλοια μετακινούνται από μία περιοχή σε μία άλλη, στο τέλος της σεζόν.

Είναι γνωστό πως οι συγκεκριμένες κρουαζιέρες προσφέρουν συχνά μειωμένους ναύλους, καθώς μπορεί να περιλαμβάνουν λιγότερες στάσεις σε λιμάνια ή αντισυμβατικά δρομολόγια. Με αυτόν τον τρόπο, περνάτε και περισσότερο χρόνο πάνω στο πλοίο, απολαμβάνοντας τις ανέσεις του.

Εάν είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και δεν σας ενοχλούν οι λιγότερες επισκέψεις σε λιμάνια, οι κρουαζιέρες επανατοποθέτησης μπορούν να αποτελέσουν μια φανταστική οικονομική επιλογή.

Εκμεταλλευτείτε τις δραστηριότητες και τις ανέσεις επί του πλοίου

Εφόσον θέλετε να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό των διακοπών σας, όσο γίνεται πιο χαμηλό, είναι ζωτικής σημασίας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δωρεάν δραστηριότητες και τις ανέσεις επί του σκάφους, που προσφέρει η εταιρεία κρουαζιέρας.

Από ζωντανή ψυχαγωγία και μαθήματα γυμναστικής, μέχρι χαλάρωση στην πισίνα και εκπαιδευτικά σεμινάρια, υπάρχουν πολλές δωρεάν ή χαμηλού κόστους επιλογές, για να διασκεδάσετε χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Ανάλογα με την κρουαζιέρα την οποία έχετε επιλέξει, θα βρείτε διαθέσιμες δραστηριότητες τόσο για νέους, όσο και για οικογένειες ή μικρά παιδιά. Επιλέξτε την κατάλληλη κρουαζιέρα για εσάς.

Ορίστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό και τηρήστε τον

Πριν κλείσετε την κρουαζιέρα σας, καθορίστε πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε και τηρήστε τον προϋπολογισμό σας. Συνυπολογίστε όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένου του ναύλου της κρουαζιέρας, των φόρων, των φιλοδωρημάτων, των εξόδων εν πλω και των εκδρομών στη στεριά. Αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες προγραμματίζοντας εκ των προτέρων και δίνοντας προτεραιότητα στις δραστηριότητες, που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Επιπροσθέτως, παρακολουθήστε τις δαπάνες σας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ώστε να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις όταν έρθει η ώρα να εξοφλήσετε τον τελικό λογαριασμό. Ορίστε ένα ημερήσιο όριο δαπανών για έξοδα, όπως ποτά, extra γεύματα και αναμνηστικά, και τηρήστε το για να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού.

Συμπερασματικά

Έχοντας κατά νου αυτές τις φιλικές συμβουλες προς τον προϋπολογισμό, μπορείτε να οργανώσετε αξέχαστες διακοπές σε κρουαζιέρα, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε ένα υπέρογκο ποσό.

Προγραμματίζοντας εκ των προτέρων, παραμένοντας ευέλικτοι και κάνοντας έξυπνες επιλογές, θα απολαύσετε όλα τα προνόμια της κρουαζιέρας στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση να έχετε υπόψη σας τα κρυφά έξοδα, που είναι πιθανό να προκύψουν. Καλό ταξίδι!


Πηγή: www.polismagazino.gr