Παρουσίαση του βιβλίου “ΕΣΥ για ΣΕΝΑ” του Λάκη Αργυρού στην Λάρισα

 


Παρουσίαση του βιβλίου “Εσύ για ΣΕΝΑ”, του συγγραφέα Λάκη Αργυρού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 6.30μμ στην Αίθουσα ΛΙΝΤΟ, Κλίμαξ Καφέ, 2ος όροφος, Ηφαίστου 2 στη Λάρισα, που διοργανώνουν το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος και οι Εκδόσεις Ευγνώμων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Συγγραφέας και οι:

Μαριλίζα Παπάζογλου, Ραδιοφωνική Παραγωγός – Αρθρογράφος

Κωνσταντίνος Ντουρουντάκης, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – Αρθρογράφος

Ελίνα Πλασταρά, Επιχειρηματίας Εκπαιδεύτρια εναλλακτικών θεραπειών

Σταύρος Κρίτσας, Ενεργειακός Θεραπευτής

Μετά τις ομιλίες ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίγραφα του βιβλίου του.


Το «Εσύ για σένα» του Λάκη Αργυρού δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο αλλά, ένα βιβλίο Αυτοβελτίωσης. Ωστόσο, είναι ένα βιβλίο που καταφέρνει να ταξιδέψει τον αναγνώστη του στα μονοπάτια της ψυχής του. Να ανασκαλέψει στα βιώματά του, να θυμηθεί, να ανακαλύψει, ίσως για πρώτη φορά, πως η πορεία του στη ζωή τον οδήγησε σ’ αυτό το άτομο που είναι σήμερα και πως μπορεί να πάει πάρα κάτω τολμώντας να τεντώσει το χέρι, να σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του και να φτάσει σ ‘αυτό που δεν πίστευε ούτε στα πιο κρυφά του όνειρα.

Ο Λάκης Αργυρού δεν δηλώνει συγγραφέας αλλά καταγραφέας σκέψεων, εμπειριών και συναισθημάτων. Παρατηρεί με τα δικά του μάτια και καταγράφει αυτό που αισθάνεται και αντιλαμβάνεται. Σκοπό έχει να χαρίσει τον φακό της δικής του οπτικής στους αναγνώστες του, ώστε να τους βοηθήσει να δουν κι αυτοί με τα μάτια της δικής του ψυχής. Δεν έχει λοιπόν σκοπό τη διδαχή αλλά, όπως αναφέρει και η εκδότριά του Άντρη Χαϊράλλα, σκοπός του είναι η ψυχοσυναισθηματική, η πνευματική και η γνωσιακή καλλιέργεια μέσα από την οποία θα μάθεις να αξιοποιείς όλα τα εφόδια που έχεις στη διάθεσή σου ώστε να φτάσεις στον προορισμό σου.


Γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο Δρ Φιλοσοφίας Ιωάννης Χριστοδούλου:

Το βιβλίο του Λάκη Αργυρού – μια αυτοβιογραφία – περιέχει όσα, ακόμα και στη μισή ποσότητα, θα αρκούσαν για να εμπνεύσουν ανθρώπους οι οποίοι εκκινούν από χαμηλούς τόνους για να τραγουδήσουν ψηλές νότες, όπως ο ίδιος. Είναι βιβλίο που περιέχει τα πάντα, αν τα πάντα είναι τα ανθρώπινα των αναγνωστών με ανυστεροβουλία και καλοπροαίρετη διάθεση για την ζωή και τους άλλους, ακόμα και τους υστερόβουλους και τους κακοπροαίρετους.

Η γραφή «όπως νιώθεις» είναι σε αυτό και σε άλλα βιβλία γραφή εφηβικών λευκωμάτων και ημερολογίων, τα οποία δεν χάνουν την αξία τους. Όσοι, όπως ο Λάκης Αργυρού, καταφέρνουν αργότερα στη ζωή να γράψουν έτσι, είναι ωφέλιμοι άνθρωποι. Υπενθυμίζουν, σε όσους θέλουν να θυμούνται, τη σημασία της ελεύθερης και χαρούμενης – όχι απαραίτητα επιτυχημένης – ζωής.

Όλα τα βιβλία κρίνονται με ένα σοβαρό κριτήριο – ευκταίο φόβητρο για κάθε συγγραφέα: Τι θα χανόταν αν δεν υπήρχε το βιβλίο; Αν ο συγγραφέας – πρώτος – δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, τότε το «τυπωθήτω» πρέπει να καθυστερήσει. Αυτό το βιβλίο ωρίμασε, ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει, όπως το πάντα καλοδεχούμενο βραδινό αγέρι στην πυρακτωμένη Λευκωσία το καλοκαίρι. Πολλούς θα δροσίσει, που φλέγονται. Πολλούς θα δικαιώσει αδικαίωτους… Κατευόδιο!