Συνέντευξη με τον συνθέτη και μουσικό παραγωγό Μάνο Διόλατζη.



Η μελέτη της μουσικής είναι αυτή του εξερευνητή. Έτσι λοιπόν θέλησα να μπω στα μουσικά μονοπάτια του κ. Μάνου Διόλατζη. Συνθέτης, μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του στούντιο
 όπου ηχογραφούνται αγαπημένα μας  τραγούδια.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για αυτή την συνέντευξη! Πότε δημιουργήσατε το στούντιο και πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την μουσική;

Εγώ σας ευχαριστώ. Αυτό το στούντιο είναι το δεύτερο στούντιο που έχω φτιάξει κατά σειρά, δημιουργήθηκε το 2009 και έκτοτε είναι ο χώρος που συνθέτω και ενορχηστρώνω τις μελωδίες μου.  Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική από μικρή ηλικία, επικεντρώθηκα σε αυτό που αγάπησα και συνεχίζω να υπηρετώ ακόμα με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό όπως όταν ξεκίνησα.

Ποιο είναι το πιο σπουδαίο ηχογράφημα που έχει περάσει από τα χέρια σας;

Το να ξεχωρίσω κάποιο από τα τραγούδια μου, μου είναι πολύ δύσκολο. Τα αγαπάω το ίδιο και τα θεωρώ όλα εξίσου σπουδαία. Ένας διαχωρισμός θα ήταν ίσως άδικος απέναντι σε ένα άλλο δημιούργημα μου.

Ποιες παραγωγές σας απασχολούν αυτή την περίοδο;

Αυτή την στιγμή με απασχολεί ιδιαίτερα ένα καινούργιο παιδί στον χώρο του τραγουδιού που έχω αναλάβει την παραγωγή τον Βασίλη Παρασκευόπουλο που σε συνεργασία με την RealMusic  έχουμε εστιάσει για την ένταξη και εγκαθίδρυση του στο μουσικό στερέωμα. Πιστεύω στις νέες, υγιείς δυνάμεις που με όρεξη και όνειρα θέλουν να δώσουν πολλά, χωρίς να αποκλείω βέβαια παραγωγές μου σε ήδη γνωστά ονόματα στον χώρο που έχει αγαπήσει ο κόσμος.


Ποια είναι  τα κριτήρια σας για να συνεργαστείτε με νέους καλλιτέχνες;

Να έχουν καλή φωνή, καλό χαρακτήρα και προ πάντων να αγαπάνε αυτό που κάνουνε!

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην συνεργασία σας με έναν καλλιτέχνη;

Η ασυνεννοησία με ότι την περικλείει γύρω της αλλά και η ασυνέπεια.

Ποιοι θεωρείτε ότι ήταν οι σημαντικότεροι " σταθμοί" στην καριέρα σας;

ΔΔΗ συνεργασία μου με καταξιωμένα ονόματα της μουσικής όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, Σταμάτης Γονίδης, Βασίλης Τερλέγκας, Άντζελα Δημητρίου, Αντύπας κα.









Πείτε μας μια ωραία ιστορία που έχει συμβεί στο στούντιο σας!

Μια ιστορία που μου έρχεται στο μυαλό είναι όταν ένα πρωί με παίρνει τηλέφωνο ένας από τους συνεργάτες μου στιχουργούς ο Χρήστος Αναστασίου και μου δίνει ένα στίχο τον οποίο την ίδια μέρα κι όλας έγραψα την μουσική, το ενορχήστρωσα, ήρθε ο Θέμης Αδαμαντίδης το τραγούδησε και ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Αυτή η fast track διαδικασία για ένα τόσο υπέροχο τραγούδι είναι αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά νομίζω αυτό, δηλαδή να γίνουν όλα τόσο γρήγορα. Το τραγούδι έχει τίτλο "Είναι μικρό το σ αγαπώ" και κυκλοφορεί στο YouTube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.



Τι στοιχεία πρέπει να έχει μια δουλειά για να θεωρείται ολοκληρωμένη
;
Το τρίπτυχο της επιτυχίας βασικά, στίχος-μουσική-φωνή. Αν αυτό είναι ωραίο νομίζω είναι το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο. Βέβαια στην εποχή που ζούμε μεγάλο ρόλο παίζει και η ενορχήστρωση, η ηχοληψία μέχρι και η τελική επεξεργασία (mastering) για ένα άρτιο αποτέλεσμα...Όλα αυτά μαζί κάνουν τελικά μια δουλειά ολοκληρωμένη.

Γράφετε μουσική! Από που εμπνέεστε;

Γεννήθηκα με αυτό το χάρισμα να μπορώ να εμπνέομαι με το οτιδήποτε. Μπορεί να μου δώσει ερέθισμα το οτιδήποτε από μια απλή φράση που θα ακούσω στον δρόμο, ένα έργο που δω στην τηλεόραση αλλά και φάσεις που περνάω στην προσωπική μου ζωή.

Tις δεκαετίες του ΄60 και ΄70, υπήρχαν πολλοί δίσκοι με μελοποιημένη ποίηση που σημείωναν πολύ υψηλές πωλήσεις. Αντιθέτως, την δεκαετία που διανύουμε, κανείς από τους δίσκους με τις υψηλές πωλήσεις δεν αφορούσε μελοποιημένη ποίηση, αλλά εφήμερες επιτυχίες. Σε ποιους παράγοντες αποδίδετε το φαινόμενο αυτό;

Νομίζω είμαστε στην εποχή του αναλώσιμου τραγουδιού, τραγουδιστή και η βιομηχανία της μουσικής πάει με τις συνθήκες κόστους-κέρδους παρά της καλλιτεχνικής ηθικής αξίας. Ωστόσο μέσα στη μάζα ακόμα υπάρχουν και φτιάχνονται διαμάντια, όμως πρέπει να τα ανακαλύψεις μόνος σου.

Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια και όνειρα;

Όσο αφορά την δουλειά μου είναι να συνεχίσω να δημιουργώ τραγούδια που να τα τραγουδάει ο κόσμος και να τα αγαπήσει. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν και να πετύχουν σε ότι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση νομίζω τα όνειρα είναι η τροφή για ζωή.

Εκτός από την μουσική τι άλλο ευχαριστεί την ψυχή σας;

Να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και το χόμπι μου που είναι το ψάρεμα

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία!






Συνέντευξη:Mαριλίζα Παπάζογλου