Τα καλύτερα αντρικά αρώματα όλων των εποχών!

 


«Οι άντρες συνήθως κρίνουν ένα άρωμα με τον τρόπο που επιλέγουν ένα αυτοκίνητο. Δίνουν βαρύτητα στην ποιότητα, την αξιοπιστία και την απόδοση», σημειώνει ο διάσημος αρωματοποιός Azzi Glasser , τονίζοντας ότι «στην πλειοψηφία τους οι άντρες συγκριτικά με τις γυναίκες αδιαφορούν για τις τάσεις και τις μόδες και επενδύουν ως επί το πλείστον σε κλασικά, στιβαρά ψεκάσματα, που έχουν αποδείξει ότι αντέχουν στο χρόνο».

Ποια είναι αυτά; Τα καταγράφουμε στην παρακάτω μακροσκελή λίστα με τα καλύτερα αντρικά αρώματα όλων των εποχών.


Τα εσπεριδοειδή αρώματα

Dior Eau Sauvage

Κυκλοφόρησε το 1966 από τον οίκο Dior και ήταν το πρώτο άρωμα που χρησιμοποίησε το hedione, συστατικό που το άρωμά του θυμίζει αρκετά εκείνο του γιασεμιού και ερευνητές διαπίστωσαν χρόνια μετά ότι διεγείρει τον εγκέφαλο και απελευθερώνει τις σεξουαλικές ορμόνες.


Acqua Di Parma Colonia

Unisex άρωμα που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1916 με νότες κορυφής το κίτρο και νότες βάσης το σανδαλόξυλο και πατσουλί.

4711 By Mäurer & Wirtz

Η ιστορία του μετρά σχεδόν δύο αιώνες και με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό άρωμα. Οι νότες του είναι ένα μείγμα εσπεριδοειδών, δεντρολίβανου και σανδαλόξυλου.

Chanel Allure Homme Sport

Συνδυάζοντας το πορτοκάλι, το κόκκινο μανταρίνι και τις θαλασσινές νότες με το πιπέρι, τον κέδρο αλλά και την βανίλια, αυτό το άρωμα δεν έχει ημερομηνία λήξης, δεν έχει ηλικία, δεν έχει στυλ, έχει όμως έναν διαχρονικό αέρα. Αποπνέει αίσθηση εμπιστοσύνης και πάντα θα βασίζει την εγγύηση που προσφέρει σε ένα και μόνο όνομα, αυτό του οίκου Chanel.

Tom Ford Neroli Portofino

Στην κατηγορία των αρωμάτων που αναμιγνύουν το neroli με βότανα, όπως ο βασιλικός και η λεβάντα, και με γλυκές νότες, όπως αυτή του κεχριμπαριού, ανήκει το ίσως πιο διάσημο άρωμα με βάση το έλαιο της νεραντζιάς, το Neroli Portofino του Tom Ford. Υπέροχη εμφάνιση και ενέργεια. Ο Αμερικανός μόδιστρος κατάφερε να φτιάξει ένα άρωμα που το φοράς και μυρίζεις σαν κοσμοπολίτης που λιάζεται στην παραλία του Παράτζι.

Τα υδάτινα αρώματα

Davidoff Cool Water

Πρωτοκυκλοφόρησε το 1988 και είναι το ίσως πιο διάσημο υδάτινο άρωμα για άντρες. Ο αρωματοποιός του είναι ο Pierre Bourdon, που «πάντρεψε» το θαλασσινό νερό με το neroli, το σανδαλόξυλο, τη μέντα και το κεχριμπάρι και δημιούργησε ένα από τα πιο εμβληματικά αρώματα όλων των εποχών, σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του '90.

Acqua di Gio Pour Homme

Συγκαταλέγεται στα κλασικά αρώματα, που έχουν ως βάση τους το νερό. Λέγεται ότι «γεννήθηκε» στη θάλασσα κάτω από τον καυτό ήλιο και με φόντο το μεσογειακό τοπίο. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρόκειται για ένα άρωμα που θα σε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι.


Πηγή:askmen.gr