10 μέρη που πρέπει να δεις στο Ντουμπάι!

 



1. Μπουρτζ Χαλίφα

Το Μπουρτζ Χαλίφα είναι ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης στο κόσμο με ύψος 827 μέτρα και με 160 ορόφους. Εκτός από αρκετά διαμερίσματα στο, Μπουρτζ Χαλίφα στεγάζεται το ξενοδοχείο Giorgio Armani Hotel εμπνευσμένο από τον ίδιο τον σχεδιαστή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να βρεθείς στο 128 όροφο και να απολαύσεις την πόλη από πολύ ψηλά!

2. Μπουρτζ Αλ Αράμπ

Το Μπουρτζ Αλ Αράμπ είναι ένα  πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο με σχήμα ιστιοφόρου. Είναι το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο, με ύψος 321 μέτρα ενώ το λόμπι του είναι κατασκευασμένο από ατόφιο χρυσάφι. Είναι ένα ξενοδοχείο που πραγματικά αφήνει άφωνο τον επισκέπτη του και ειδικά όταν παρατηρείς  το εσωτερικό αίθριο του να φτάνει τα 180 μ. σε ύψος.

3. Dubai Mall

Είναι ένα από μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα σε έκταση στο κόσμο με συνολικό εμβαδόν στα 502.000 τμ. Στο συγκρότημα φιλοξενούνται πάνω από 1200 καταστήματα. Βρίσκεται κοντά στο Μπουρτζ Χαλίφα

4. Χιονοδρομικό κέντρο στο Ντουμπάι

Πρόκειται για ένα κλειστό χιονοδρομικό κέντρο το οποίο διαθέτει πίστες 1,5χλμ για σκι και σνόουμπορντ και 3 lifts για τους επισκέπτες. Βρίσκεται στην οδό Sheikh Zayed κοντά στην παραλία Jumeirah και αποτελεί το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το ξενοδοχείο 5αστέρων Kempinski διαθέτει θέα προς τις πίστες του χιονοδρομικού και σαλέ.

5. Υδάτινο πάρκο Wild Wadi

To Wild Wadi είναι ένα ανοιχτό πάρκο με νεροτσουλήθρες τοποθετημένο κοντά στην περιοχή Jumeirah δίπλα στο Burj EL Arab. Διαθέτει πισίνες με θερμαινόμενο και μη νερό, διάφορες νεροτσουλήθρες και δυο τεχνητά μηχανήματα για surfing. Παραμένει ένα πάρκο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

6. Palm Jumeirah

Το Palm Jumeirah είναι ένα τεχνητό νησί σε σχήμα Φοίνικα. Σε αυτό το νησί έχουν χτιστεί πανάκριβα ξενοδοχεία, πολυτελείς πολυκατοικίες, καταστήματα, ακριβά εστιατόρια και εμπορικά κέντρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2001 και οι πρώτες οικείες παραδόθηκαν το 2006.

7. Souk Madinat Jumeirah

Είναι ένα σύγχρονο παραδοσιακό παζάρι στο μαγευτικό θέρετρο Madinat Jumeirah. Περιλαμβάνει μια μεγάλη αγορά με ανατολίτικα προϊόντα , αρκετά καφέ και  εστιατόρια ενώ αυτό που ενθουσιάζει τους περισσότερους είναι η βόλτα με τις γόνδολες.

8. Miracle Gardens

Είναι μια ανθισμένη πολιτεία που απλώνεται σε 72.000 τμ. Η επίσκεψη σε αυτούς τους κήπους αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, γιατί εκεί θα έχεις την ευκαιρία να περιπλανηθείς ανάμεσα σε 150 εκατομμύρια είδη λουλουδιών σε πλήρη άνθιση και διάταξη σε πολύχρωμες καμάρες και μοτίβα!

9. Al Bastakiya

Είναι μια ιστορική συνοικία που χρονολογείται από το 1890. Στην Bastakiya θα βρείτε αρκετά παλιά ιστορικά κτίρια που ανακαινίστηκαν, γκαλερί τέχνης και καφετέριες. Η περιοχή είναι μια από τις λίγες ιστορικές περιοχές του Ντουμπάι, ενώ παραμένει ένα πολύ καλό σημείο για να δουν όσοι ενδιαφέρονται για τέχνη και πολιτισμό.

10. Ενυδρείο Dubai

Το ενυδρείο αυτό βρίσκεται στο Dubai Mall, και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Διαθέτει συλλογή από εκατοντάδες είδη υδρόβιων όντων σε δεξαμενή χωρητικότητας 10 εκατομμυρίων λίτρων. ΟΙ επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και σε ξεναγήσεις στο χώρο και να λάβουν πληροφορίες για τη συντήρηση των δεξαμενών και των θαλάσσιων ζώων που φιλοξενούνται εκεί.