Η “Μύκονος της Πελοποννήσου”: Με διεθνείς διακρίσεις ως ο Νο1 προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη!

 


Η Μύκονος της Πελοποννήσου: Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον κορυφαίο προορισμό

Αν και βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα, απέχουμε μόλις 3 μήνες από την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Γι’ αυτό τα μάτια μας είναι σ’ ένα προορισμό που έχει περάσει κάτω από το ραντάρ αλλά θεωρείται ως η Μύκονος της Πελοποννήσου.

Τόνοι άμμου δημιουργούν μια ακτογραμμή που φαντάζει ατελείωτη. Θα συναντήσετε επίσης, μερικά από τα καλύτερα spa resorts και ξενοδοχεία της χώρας. Υπάρχουν επίσης αρκετά καταστήματα, εστιατόρια, μέχρι και κάμπινγκ, για τους λάτρεις της φύσης.

Αν αποφασίσετε να διανύσετε αυτήν την διαδρομή θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε αρκετές στάσεις. Υπάρχει όμως μία που οπωσδήποτε πρέπει να κάνετε και να μείνετε εκεί, έστω για ένα διήμερο.

Ο λόγος για την Κουρούτα και την ομώνυμη παραλία της, που χρόνο με το χρόνο μεταμορφώνεται σε κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό, αναβαθμίζοντας τις διαθέσιμες παροχές και δραστηριότητες.

Με θέα τη Ζάκυνθο, μια ατελείωτη αμμώδης παραλία σφύζει από ζωή, με τα μπαρ να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο. Οι ξαπλώστρες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας.

Κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος παραθεριστών, Ελλήνων αλλά και ξένων, κυρίως από τη Γερμανία και την Ιταλία. Έκτος από την υπέροχη παραλία με το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα, προσφέρει και έντονη νυχτερινή ζωή.

Αυτή η κοσμοπολίτικη γωνιά της Ηλείας συχνά αποκαλείται “Μύκονος της Πελοποννήσου”.

Η Μύκονος της Πελοποννήσου αξίζει μια εκδρομή και τον χείμώνα

Αυτό γιατί έχει τις προοπτικές να αποκτήσει αίγλη παρόμοια με αυτή του αγαπημένου νησιού και κινείται σταθερά προς αυτήν τη κατεύθυνση.

Το χειμώνα στην Κουρούτα δεν θα συναντήσετε πάνω από εκατό οικογένειες, πράγμα που φαντάζει αδιανόητο τον Αύγουστο, όταν η περιοχή βουλιάζει από τουρίστες.

Μεζεδοπωλεία και καλόγουστα μπαράκια στον πεζόδρομο, ένα μεγάλο λούνα παρκ, ιππικός όμιλος είναι μερικά από τα αγαπημένα στέκια των επισκεπτών της Κουρούτας.

Ακριβώς δίπλα της θα συναντήσετε το Παλούκι, ένα γραφικό λιμανάκι με ένα γνωστό κάμπινγκ. Σε μόλις 20 χιλιόμετρα απόσταση, βρίσκεται ο Πύργος.

Πηγή:larissa24ores.gr