Το LEBENSRAUM – ένα πείραμα για την καλοσύνη του Θανάση Τριαρίδη, για τρεις μόνο παραστάσεις στην Λάρισα!

 


Μετά την μεγάλη επιτυχία πέρυσι, το LEBENSRAUM – ένα πείραμα για την καλοσύνη- του Θανάση Τριαρίδη επαναλαμβάνεται  για τρεις μόνο παραστάσεις:

Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21:15
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 20:00

Κέντρο Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ
Λογιωτάτου 14 και Σμολένσκι γωνία

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Τηλ. Κρατήσεων: 6987753839

*Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για κάλυψη δικαστικών εξόδωνΣε μία άδεια σκηνή θεάτρου συναντιούνται δύο άνθρωποι. Ο χειριστής του πειράματος και το πειραματόζωο. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, ο χειριστής του πειράματος και ο αποδέκτης. Ο όρος «πειραματόζωο» θυμίζει ποντίκι. Το πείραμα ξεκινά και λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια των θεατών. Τα όρια τα ορίζει το Ιερό Βιβλίο, το ερωτηματολόγιο. Άλλωστε αυτό είναι η Δημοκρατία, ένα ερωτηματολόγιο που φτιάχνουμε εμείς και εσείς απαντάτε και την διαμορφώνετε όπως θέλετε. Εϊναι τόσο απλό, την φτιάχνεις και σε φτιάχνει, σαν το αβγό του Κολόμβου.

Ποια είναι τα όρια της λογικής και της ηθικής όταν αυτό που βλέπεις παύει να είναι θέατρο; Πώς ορίζεται η ηθική όταν η αμοιβή σου εξαρτάται από την παραμονή σου στο πείραμα; Πότε ένα αστείο γεννά την μεγαλύτερη βία; Στο τέλος του πειράματος θα χειροκροτήσεις ως θεατής ή θα αντιδράσεις ως πειραματόζωο;

Η ευθύνη για ότι συμβεί είναι αποκλειστικά δική σας. Οφείλουμε ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τίποτα από αυτό που θα δείτε και θα ακούσετε δεν είναι προσωπικό. Σε ένα μήνα ή ένα χρόνό, μπορεί να συναντηθούμε ξανά, σε ένα μαγαζί ή σε μία δημόσια υπηρεσία ας πούμε, εμείς δεν θα σας γνωρίσουμε.

LEBENSRAUM: Γερμανική λέξη, σημαίνει ζωτικός χώρος. Ως πολιτικός όρος χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους Ναζί και τον Χίτλερ. Ένα κράτος έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει τα εδάφη που του χρειάζονται για να αναπτυχθεί.

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Ηρακλής Τζαφέτας, Θάλεια Χαραρά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλλιόπη Λαγγούρα
Χειρισμός ήχου/φώτων: Αναστασία Φούκη
Φωτογράφιση: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Κινηματογράφιση τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας
Σχεδιασμός αφίσας: Νανώ Κατσανούλα
Στο ρόλο του Γ: Ηρακλής Τζαφέτας
Στο ρόλο της Σ: Θάλεια Χαραρά
Παραγωγή: Κ.Ε.Θε.Χο. +ΠΛΗΝ