Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία της μουσικής!

                        

Γράφει: Μαριλίζα Παπάζογλου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι από την μεγάλη αυτή γιορτή. Καλλιτέχνες που μέσα από την μουσική τους εξέφρασαν την αγάπη ,την ελπίδα και την ειρήνη! Όμορφες μελωδίες  που μας υπενθυμίζουν τις αξίες της ζωής! Τραγούδια διαχρονικά που είναι σαν να κυκλοφόρησαν σήμερα .Αυτό μας δείχνει ότι όσα χρόνια και αν περάσουν τα τραγούδια έχουν τόσο δύναμη που είναι τα μόνα που μένουν στον χρόνο όπως και οι ψυχές των ανθρώπων! Πιθανόν να είναι και το ίδιο!

Συγκέντρωσα μερικά  δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Εύχομαι οι όμορφες μελωδίες να μετουσιωθούν σε αγάπη στους συνανθρώπους μας!


Frank Sinatra-Let It Snow
 

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς τραγούδια με τον Φράνκυ δεν γίνονται, και αυτό γιατί λίγοι τραγουδιστές έπιασαν τον παλμό των Χριστουγέννων και των διακοπών τόσο επιτυχημένα όσο ο Frank Sinatra, και ειδικά με το τραγούδι αυτό, το Let it Snow που σημαίνει Άστο να χιονίζει.Το Let it Snow είναι ένα τρυφερό και λίγο παιχνιδιάρικο τραγούδι, που μας κάνει να αισθανόμαστε και λίγο παιδιά, παρά το γεγονός ότι έχει και μια έντονη ερωτική διάθεση!





Elvis Presley, Martina McBride - Blue Christmas

Το " Blue Christmas " είναι ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε από τους Billy Hayes και Jay W. Johnson και το πιο διάσημο ερμήνευσε ο Elvis Presley . Ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Doye O'Dell το 1948. Είναι μια ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα κατά τη διάρκεια των εορτών και είναι ένα μακροχρόνιο βασικό στοιχείο της χριστουγεννιάτικης μουσικής 



Nat King Cole - The Christmas Song

Το " The Christmas Song " (κοινώς με υπότιτλο " Chestnuts Roasting on an Open Fire " ή, όπως είχε αρχικά τον υπότιτλο, " Merry Christmas to You ") είναι ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε το 1945!




Chris Rea-Driving Home For Christmas
Η φωνή του σε παρασέρνει σε ένα υπέροχο ταξίδι! Το συγκεκριμένο τραγούδι παρ΄όλου που είναι Χριστουγεννιάτικο έχει τύχει να θες να το ακούσεις και άλλες εποχές και απλά να νοσταλγήσεις περασμένες γιορτές.Το " Driving Home for Christmas " είναι ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε και συντέθηκε από τον Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Chris Rea .






U2-Christmas (Baby, Please Come Home)
Πολλά συγκροτήματα έχουν διασκευάσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Με μεγάλη επιτυχία οι U2 διασκευάσαν το ΄΄Christmas'' και μας έβαλαν στο κλίμα των Χριστουγέννων.




Queen-Thank God It’s Christmas:
Αυτό το θρυλικό συγκρότημα έγραψε τραγούδια για κάθε περίπτωση! Το " Thank God It's Christmas " είναι ένα χριστουγεννιάτικο σινγκλ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen . Γράφτηκε από τον κιθαρίστα Brian May και τον ντράμερ Roger Taylor . 



                                                  Abba-Happy New Year:

Αν και δεν είναι τραγούδι τόσο για τα Χριστούγεννα αλλά για την Πρωτοχρονιά, παραμένει ένα κλασικό, διαχρονικό άσμα που ακούγεται φανατικά τις γιορτινές ημέρες. Δημιουργημένο από τη σπουδαιότερη pop μπάντα που υπήρξε ποτέ.





                                                           McCartney-Wonderful Christmastime

Το "Wonderful Christmastime" έχει μπει στο top 10 της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας, της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και των κορυφαίων 20 στον Καναδά, τη Σλοβακία, τη Σουηδία και την Ελβετία. 





Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You
Το " All I Want for Christmas Is You " είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Mariah Carey για το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της και το πρώτο της εορταστικό άλμπουμ, Merry Christmas (1994).




Ed Sheeran & Elton John - Merry Christmas 
Έρχόμαστε στο σήμερα με το τραγούδι  "Merry Christmas"! Είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι του Sheeran και το δεύτερο χριστουγεννιάτικο σινγκλ του John, μετά την κυκλοφορία του " Step into Christmas " του 1973, αν και ο Sheeran είχε γράψει προηγουμένως το χριστουγεννιάτικο τραγούδι του 2016 " When Christmas Comes Around " του Άγγλου τραγουδιστή Matt Terry . Σε μια συνέντευξη στο NPO Radio 2 τον Οκτώβριο του 2021, ο Sheeran αποκάλυψε ότι ο John του ζήτησε να κάνει ένα τραγούδι μαζί του τον προηγούμενο χρόνο μετά την επιτυχία του "Step into Christmas". Θυμήθηκε επίσης ότι έγραψε το ρεφρέν του τραγουδιού την ίδια μέρα που του ζήτησε ο John.


Καλά Χριστούγεννα!!!