Μουσικό κουτί | Η Μαρίνα Σάττι, ο Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Κώστας Τζίμας καλεσμένοι 7/12!

 Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 22:00 στο "Μουσικό κουτί", ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Κώστα Τζίμα, έναν από τους μεγαλύτερους Ηπειρώτες τραγουδιστές, τον κορυφαίο σολίστα στο κλαρίνο και συνθέτη Θανάση Βασιλόπουλο και τη Μαρίνα Σάττι, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας, μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια, η οποία συνδυάζει την παράδοση με τον πιο σύγχρονο ήχο.

Τα παραδοσιακά ηπειρώτικα του Κώστα Τζίμα συναντούν τη "Μάντισσα" και τις "Κούπες" της Μαρίνας Σάττι, ενώ το "Earth child" και η "Istanbul" του Θανάση Βασιλόπουλου συναντούν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Διονύση Σαββόπουλου.

Τρεις διαφορετικές γενιές με διαφορετικές καταγωγές και μουσικές διαδρομές, με κοινό στοιχείο τη σχέση τους με την παραδοσιακή μουσική, ο καθένας με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

"Η πρώτη μου ανάμνηση και συνάντηση με το παραδοσιακό τραγούδι είναι όταν μεγάλωνα στην Κρήτη και σε ηλικία περίπου εφτά χρόνων γνώρισα τον κύριο Βασίλη Σκουλά" θα πει η Μαρίνα Σάττι ενώ ο Θανάσης Βασιλόπουλος εξομολογείται: "Δεν μπορώ να παίξω κάτι το οποίο δεν το νιώθω. Η ζωή μου όλη είναι αυτό που κάνω, αυτό που παίζω έχει να κάνει εντελώς με το μέσα μου και τον χαρακτήρα μου".