ΗΥGGE o τρόπος για να βρεις την ευτυχία!Hygge μουσική!




Γράφει

Μαριλίζα Παπάζογλου

Έχετε ακούσει για το hygge; H αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη μιλάνε για αυτόν τον όρο! Το hygge δεν έχει ακριβής μετάφραση. Είναι η δανέζικη αντίληψη της ζεστασιάς, της ηρεμίας, του ασφαλούς . του άνετου . Ουσιαστικά είναι μια κατάσταση που μπορεί κάποιος να βιώσει! Μια βόλτα, ένα βραδινό δείπνο, μια ποδηλατάδα χωρίς κινητό αλλά με ανθρώπους που μοιράζεσαι αυτή την στιγμή! Ουσιαστικά εστιάζει στις μικρές απολαύσεις της ζωής που είναι προσιτές σε όλους μας αλλά συχνά τις αφήνουμε να μας προσπεράσουν, όπως αναφέρει η Τelegraph. Είναι ο τρόπος να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής!

Το Hygge έρχεται από τη Δανία, που σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει, είναι στην κορυφή των χωρών σε ό,τι αφορά τους δείκτες ευτυχίας του ΟΗΕ το 2012, το 2013 και το 2016 ενώ το 2015 ήρθε τρίτη.Οι Δανοί είναι ευτυχισμένοι , θα πει κανείς γιατί έχουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης, οργανωμένο κράτος, άψογο σύστημα πρόνοιας.

Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν πως η ευτυχία και γενικά η ηρεμία των Δανών οφείλεται στο Hygge (προφέρεται hoo-gah) που ως λέξη έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα και στις μέρες μας γίνεται γνωστή ανά τον κόσμο αφού «ανακαλύφθηκε» από συγγραφείς που ασχολούνται με το ευ ζην.

 To σπίτι σου είναι ο χώρος που περνάς τον μεγαλύτερο χρόνο της ζωής σου! Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο ινστιτούτο έρευνας ευτυχίας το 2018  οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που νιώθουν ευτυχισμένοι με τα σπίτια τους. Δεν έχει σημασία αν το σπίτι σου είναι μικρό ή μεγάλο . Αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθεις την ζεστασιά μέσα σε αυτό. Το σπίτι είναι το άσυλο μας. Είναι το καταφύγιο μας .Είναι το μέρος που ξεκουραζόμαστε ή περνάμε ωραίες στιγμές .Είναι το μέρος που σκεφτόμαστε καλύτερα. Ας αρχίσουμε από τον προσωπικό μας χώρο! Πετάξτε τα άχρηστα πράγματα από το σπίτι σας όπως και από την ζωή σας, χρησιμοποιείστε την σωστή χρωματική παλέτα για να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας, φτιάξτε όμορφες γωνιές που θα χαλαρώνετε. Καλέστε φίλους σας για ένα υπέροχο βραδινό δείπνο με κεριά .

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά! Μπορείτε να σχεδιάσετε την ευτυχία σας μέσα στο σπίτι σας.

Ψάχνοντας στο yοutube υπήρχαν πολλές λίστες μουσικής που μας μεταφέρουν αυτό το συναίσθημα. Απολαύστε με ένα κόκκινο κρασί και βάλτε το hygge στην ζωή σας!