Είναι νωρίς να στολίσω για τα Χριστούγεννα; Οι έρευνες έδειξαν!

 

Γράφει: Μαριλίζα Παπάζογλου

Διανύουμε την περίοδο που πολλοί αναρωτιούνται αν θα στολίσουν ,αν είναι νωρίς και πολλοί ας μην το κρύβουμε έχουμε πει από μέσα μας ΄΄΄Μήπως μας κατηγορήσουν για αυτό;Mήπως μας πούνε“Τι;;; Από τώρα στόλισες; Μα είναι δυνατόν;;;” 

 Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο «Environmental Psychology», αναφέρει πως όσοι επιλέγουν να βγάλουν τα χριστουγεννιάτικα από τις κούτες αρκετά νωρίς, έχουν περισσότερη παιδικότητα. «Αν και υπάρχουν πολλοί συγκυριακοί λόγοι που κάποιος θα μπορούσε να στολίσει πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα, οι πιο συνηθισμένοι είναι η νοσταλγία και η ανάγκη να ξαναζήσουν τη μαγεία», αναφέρει ο ψυχαναλυτής, ιδρυτής του MindFixers και ιδιοκτήτης της κλινικής McKeown, Steve McKeown, στο Unilad. «Ο στολισμός είναι μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι στην κατεύθυνση εκείνων των μαγικών συναισθημάτων της παιδικής ηλικίας. Οπότε, εκείνος που στολίζει νωρίς κρατάει για πιο πολύ αυτό τον ενθουσιασμό», συμπληρώνει. Επιπλέον, όσοι στολίζουν αρκετά τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους, τους διακρίνει η φιλικότητα και η κοινωνικότητα.

Όπως γνωρίζουμε τα παιδιά περιμένουν αυτή την γιορτή όλο τον χρόνο! Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων είναι υπέροχη! Στο εξωτερικό συνηθίζεται να ξεκινάει ο στολισμός αρκετά νωρίς. Στην  Ελλάδα ,για χρόνια ,στολίζαμε σχετικά αργά .Τα τελευταία 2 χρόνια ο εγκλεισμός  μας λόγω του covid μας ώθησε να στολίζουμε νωρίτερα!

Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Όλοι γινόμαστε παιδιά και για κάποιο λόγο αυξάνετε η ανάγκη μας να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας .Ας νιώσουμε αυτές τις στιγμές και ας παραδειγματιστούμε να βοηθάμε όλο τον χρόνο όποιον το έχει ανάγκη! Ας μπούμε στο κλίμα από νωρίς !Ας προετοιμαστούμε!

Ακούστε όμορφες Χριστουγεννιάτικες μουσικές και στολίστε!