Ταξίδι σε λιγότερο γνωστά αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου που πρέπει να γνωρίσετε!

 


Το Σινικό Τείχος και το Κολοσσαίο αποτελούν σίγουρα εντυπωσιακά έργα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, από τα πιο δημοφιλή εκεί έξω. Αυτή τη φορά θα προσπεράσουμε τα πολύ γνωστά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα που γνωρίζουν οι περισσότεροι και θα ασχοληθούμε με τα λιγότερο δημοφιλή, αυτά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια από τις αφορμές για την επίσκεψη σε έναν τόπο. 



 Ναός Meenakshi, Tamil Nadu, Ινδία  Στη νοτιοανατολική πολιτεία Tamil Nadu, ο ναός αυτός έχει πάρει την ονομασία του από την ινδουιστική θεότητα Pavarti και το ομώνυμο avatar της, ενώ χαρακτηριστικό του είναι οι 14 πύργοι, διακοσμημένοι με θρησκευτικά σύμβολα και τα πάνω από  33 χιλιάδες γλυπτά μέσα στο ναό.  Είναι ίσως ένας από τους λιγότερο γνωστούς ναούς, που όμως αποτελεί αρχιτεκτονικό θαύμα. 

Sacsayhuaman, Περού  Προσπερνάμε για λίγο το  Μάτσου Πίτσου  και στα προάστια του Cusco συναντάμε το Sacsayhuaman, δηλαδή τα ερείπια ενός μεγάλου φρουρίου των Ίνκας. Σίγουρα είναι λιγότερο φωτογενές από το Μάτσου Πίτσου, αλλά είναι ένα  εξαιρετικό παράδειγμα μηχανικής   και χιλιάδες χρόνια μετά δεν χωράει ούτε μια κόλλα χαρτί ανάμεσα στις πέτρες, με τη μεγαλύτερη να ζυγίζει 120 τόνους. 



Χαττούσα, Τουρκία  Η αυτοκρατορία των Χετταίων που κυριάρχησε στη νότια και ανατολική  Τουρκία  , είχε κάποτε την πρωτεύουσά της στην Χαττούσα, στην κεντρική Τουρκία. Το σημερινό αξιοθέατο, που ανήκει στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, κάποτε φιλοξενούσε τους Χετταίους μέχρι την παρακμή τους κατά την εποχή του Χαλκού και είναι γνωστό για τις δύο Σφήκες και τις πλάκες σφηνοειδούς γραφής, μια εκ των οποίων είναι το πιο  πρώιμο δείγμα ανακωχής που υπάρχει.  Σήμερα βρίσκεται, μάλιστα, στα κεντρικά των Ηνωμένων Εθνών ως δεγμα παγκόσμιας ειρήνης. 



Πηγή:
clickatlife.gr