Ο πιο λεπτός ουρανοξύστης στον κόσμο: Μέσα στο κτίριο της οδού των δισεκατομμυριούχων! Σαν πρόωρο δώρο Χριστουγέννων στους βαθύπλουτους που θέλουν να αποκτήσουν πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία Studio Sofield που ανέλαβε τον σχεδιασμό του Steinway Tower, ολοκλήρωσε το εσωτερικό του εντυπωσιακού ουρανοξύστη. Πρόκειται για τον πιο λεπτό ουρανοξύστη του κόσμου, o οποίος βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν επί της λεγόμενης Billonaires' Row (ο δρόμος των δισεκατομμυριούχων) και επιβλέπει το Central Park.

Ο ουρανοξύστης 91 ορόφων, που άλλοτε φιλοξενούσε τα γραφεία της εμβληματικής εταιρείας πιάνο Steinway & Sons, πλέον έχει 46 οικίες, οι οποίες ντύθηκαν με ασβεστόλιθο, μάρμαρο, μαύρο ατσάλι και βελούδο, ενώ το πάτωμα είναι από βελανιδιά και οι χώροι φέρουν αυθεντικούς πίνακες του Πικάσο και του Ματίς. Η τιμή τους ξεκινά από τα 7,75 εκατ. δολάρια και φτάνει μέχρι τα 66 εκατ. δολάρια.


Το όραμα

Σύμφωνα με την Studio Sofield, το εσωτερικό του ουρανοξύστη σχεδιάστηκε κατά τρόπο που αναδεικνύει το μεγαλείο του Gilded Age, της εποχής στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν σημειώθηκε τεράστια οικονομική άνθιση στις ΗΠΑ. Τότε μεγάλες λεωφόροι και επιβλητικές επαύλεις γνωστών προσωπικοτήτων στόλιζαν της εποχής στόλιζαν την πόλη.

Ο πιο λεπτός ουρανοξύστης στον κόσμο

Η αναλογία ύψους με πλάτος ανέρχεται στο 24 προς 1 και έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για τον πιο λεπτό ουρανοξύστη στον κόσμο. Εξωτερικά, το κτίριο περιλαμβάνει τούβλα από τερακότα, ένα υλικό το οποίο φαίνεται σαν να αλλάζει χρώμα και υφή όταν το παρατηρεί κανείς από διαφορετικές πλευρές.

Με ύψος στα 435 μέτρα συγκαταλέγεται επίσης στα υψηλότερα κτίρια στο δυτικό ημισφαίριο, χωρίς να ξεπερνά όμως εντός της Νέας Υόρκης το One World Trade Center ή το Central Park Tower.


moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN