Το εμβληματικό κτίριο ''που χορεύει΄΄στην Πράγα

 Η Πράγα είναι γεμάτη εντυπωσιακές συνοικίες, οι οποίες αποτελούνται από φανταστικά κτίρια. Τα περισσότερα από αυτά είναι θαύματα της αρχιτεκτονικής. Το πιο εντυπωσιακό είναι το «Dancing House», δηλαδή ένα κτίριο που… χορεύει.

 Πράγματι, αν αντικρύσετε το κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Τσεχοκροάτη αρχιτέκτονα Βλάντο Μίλουνιτς και τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, θα έχετε την εντύπωση ότι όντως χορεύει. Κι αυτό γιατί το κτίριο θυμίζει ένα ζευγάρι χορευτών που βρίσκονται στην μέση μιας χορογραφίας.  Ο Γκέρι ονόμασε το κτίριο, Φρεντ και Τζίντζερ, από το διάσημο χορευτικό δίδυμο του Φρέντ Αστέρ και της Τζίντζερ Ρότζερς, αν και πλέον αυτό το παρατσούκλι δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Σχεδιάστηκε το 1992 και ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα. 

 Το ένα κτίριο έχει στην κορυφή του μια κατασκευή που μοιάζει με φωλιά, που είναι γνωστή ως μέδουσα, ενώ το άλλο, είναι πιο λεπτό στην μέση του, ώστε να θυμίζει την μέση γυναίκας.

 Αποτελείται συνολικά από εννέα ορόφους και στην κορυφή του βρίσκεται ένα πολυτελές εστιατόριο, απ’ όπου μπορείς να ατενίσεις τον ποταμό Μολδάβα, που περνάει ακριβώς δίπλα. Αν και αρχικά ο σχεδιασμός του αμφισβητήθηκε, σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Τσεχίας.