Η πιο ηρεμιστική μελωδία στον κόσμο σύμφωνα με επιστημονικές πηγές!
Η μουσική έχει κάτι το μαγικό.Ανεβάζει την διάθεση  αλλά και πολλές φορές χρησιμοποιείτε και ως θεραπεία! Πόσες  φορές έχετε νιώσει ασφυκτικά μετά από μια δύσκολη ημέρα; Η μουσική είναι ο δρόμος της ηρεμίας και της χαλάρωσης!

Σύμφωνα με τους ηχοθεραπευτές της Βρετανικής Ακαδημίας Ηχοθεραπείας, το συγκρότημα Marconi Union από το Manchester συνέθεσε την κατάλληλη μελωδία για να ισορροπήσει το νευρικό μας σύστημα και να χαλαρώσει.

Το Weighless βγήκε πρώτο στη λίστα με τις πιο ηρεμιστικές μελωδίες, χάρη στον συνεχή του ρυθμό στα 60 BPM.Σύμφωνα με τη Lyz Cooper, ιδρυτή της ακαδημίας, ρυθμός, μελωδία και ηχοχρώματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να συμβάλλουν στο μέγιστο όσον αφορά στη βελτίωση του νευρικού μας συστήματος.

«Ο ρυθμός αυτός είναι ιδανικός για να συγχρονίσει την καρδιά και τα εγκεφαλικά κύματα».

Ενώ το ακούμε, ο καρδιακός μας ρυθμός αρχίζει σταδιακά να ταιριάζει με τον ρυθμό του κομματιού. Η πτώση του καρδιακού ρυθμού οδηγεί επίσης σε πτώση της αρτηριακής μας πίεσης.

Τα αρμονικά διαστήματα του κομματιού δημιουργούν ευφορία και άνεση και η απουσία συμβατικής μελωδίας κάνει τον εγκέφαλο να ηρεμεί αφού δεν μπαίνει αυτόματα στη διαδικασία να προβλέψει τι μουσικό σχήμα θα ακολουθήσει μετά.