Καλές συνήθειες στην καθημερινότητά μας!

 



Να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου

Μη διστάζεις να εκφράζεις όσα νιώθεις κι όσα σε απασχολούν. Να βγάζεις τα συναισθήματά σου προς τα έξω, στους δικούς σου ανθρώπους, στους φίλους ή ακόμη και στον χώρο της δουλειάς σου, πάντα φυσικά με τον τρόπο που αρμόζει στην κάθε περίσταση. Οι λύσεις μπορούν να έρθουν μέσα από τη συζήτηση και το μοίρασμα.

Δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό δίκτυο για εσένα, όπου θα μοιράζεσαι το άγχος και τους προβληματισμούς σου, θα μπορείς να λαμβάνεις κι εσύ βοήθεια, για να διαχειριστείς όλα όσα έρχονται κατά πάνω σου.

Όταν αντίθετα κλείνεσαι και απομονώνεσαι, τότε ίσως το σώμα σου αναλάβει την πρωτοβουλία να αντιδράσει. Ίσως το σώμα σου να ψάξει έναν τρόπο να εκφράσει όλα όσα εσύ κρατάς μέσα σου. Δεν υπάρχει επομένως κάτι πιο υγιές και λυτρωτικό από το να μιλάς και να εκφράζεσαι, αντί να τα κρατάς όλα μέσα σου να σιγοβράζουν.

Να εστιάζεις στα θετικά

Ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα, ο τρόπος που σκέφτεσαι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί μέσα στη μέρα σου, επηρεάζει τον τρόπο που αντιδράς στις καταστάσεις. Κι αυτό κάνει τη διαφορά.

Είναι σύνηθες κι ως ένα βαθμό δικαιολογημένο όλοι οι άνθρωποι μέσα στην παρορμητικότητά μας να

Εκείνες τις στιγμές σκέψου πόσα έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής κι επιβράβευσε τον εαυτό σου. Σκέψου τι πραγματικά έχει σημασία για εσένα, ποια είναι εκείνα που σου δίνουν χαρά κι εκείνα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη στη ζωή σου. Το να εστιάζεις στα θετικά και να προσπερνάς τα δύσκολα που έχεις μπροστά σου είναι το μεγάλο στοίχημα.

Να φροντίζεις τον εαυτό σου

Μία από τις καλές συνήθειες για τις οποίες μιλάμε είναι και το να βάλεις τη φροντίδα του εαυτού σου στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Το να δίνεις χρόνο και ενέργεια συστηματικά για σένα κι όχι μόνο για τους άλλους.

Όταν λέμε “φροντίζω τον εαυτό μου”, δεν εννοούμε μόνο την επιμέλεια της εξωτερικής μας εμφάνισης, ρούχα, μαλλιά κτλ. Φροντίζω τον εαυτό μου σημαίνει:

Φροντίζω το σώμα μου, προσέχω την υγεία μου και τρέφομαι σωστά.

“Ακούω” την κούρασή μου και ρυθμίζω ανάλογα την καθημερινότητά μου.

Γεμίζω την ψυχή μου με ό,τι με χαλαρώνει, με ό,τι με κάνει να νιώθω πληρότητα.

Αποδέχομαι τον εαυτό μου με τα λάθη και τις αδυναμίες του. Κανείς, μα κανείς δεν είναι τέλειος. Άρα με αντιμετωπίζω με αυτοσυμπόνια, στήριξη και υπομονή.

Περιτριγυρίζω τον εαυτό μου με τους κατάλληλους ανθρώπους για μένα. Ανθρώπους που με βοηθούν να εξελίσσομαι συνεχώς, που χαίρονται με τη χαρά μου.

Το πώς ο κάθε άνθρωπος φροντίζει τον εαυτό του είναι εν τέλει πολύ προσωπικό και είναι καλό να το αναλογιστείς και να το εντάξεις στη ζωή σου με τον δικό σου τρόπο.

Φυσικά δεν μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, προσπάθησε να υιοθετήσεις όλο και περισσότερες καλές συνήθειες και τότε σπουδαία πράγματα μπορούν να δημιουργηθούν.

Πηγή: makelife.gr