Κήποι που έχουν κάτι ξεχωριστό!

 

 


Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε κήπο έξω από το σπίτι μας! Όσοι έχουν καταλαβαίνουν και την τέχνη που κρύβετε ακόμη και στα φυτά!μΠαράξενοι κήποι που υμνούν την αρχιτεκτονική αλλά και την φαντασία!


Ο κρεμαστός κήπος – χωράφι μέσα στην πόλη




Στο μέλλον, πολλά αγροτικά προϊόντα θα καλλιεργούνται μέσα σε αστικά κέντρα – πόλεις, λόγω αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και έλλειψης καλλιεργούμενων εκτάσεων στην ύπαιθρο. Έτσι, ψηλά κτήρια μετατρέπονται σε θερμοκήπια! Ο καθηγητής Επιστήμης των Φυτών στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Ερικ Μάρτσι της Αγγλίας, λέει «Με τον τρόπο αυτόν θα επιτύχουμε μεγαλύτερο όγκο καλλιεργειών σε μικρότερη έκταση γης. Τα τρόφιμα θα παράγονται κοντά στα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και η τιμή πώλησης των προϊόντων δεν θα επιβαρύνεται από το κόστος μεταφοράς τους από μεγάλες αποστάσεις».

Ένας πράσινος αστικός κρεμαστός κήπος



Ο αρχιτέκτονας Βινσέντ Καλμπό – γνωστός για τα πράσινα έργα του – παρουσίασε έναν υπέροχο αστικό κρεμαστό κήπο, στα πλαίσια ενός διαγωνισμού που έγινε από τη γαλλική πόλη Ανζέ.


Ένας τροπικός κήπος στο εσωτερικό κατοικίας



Ο καταπράσινος και δροσερός κήπος δίνει παραδεισένια πνοή, σε μία κατοικία της Σιγκαπούρης. Τα κύρια δωμάτια του σπιτιού έχουν θέα στην κεντρική αυλή, σε μια λίμνη με ψάρια. Διάφορα είδη φυτών εμφανίζονται παντού και σου δίνουν την αίσθηση μίας μικρής ζούγκλας.

Ο μεγαλύτερος κατακόρυφος κήπος του κόσμου



Βρίσκεται στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στο κτίριο Santalaia. Αποτελείται από ένα πλούσιο στρώμα 85.000 φυτών, με διάφορα ενδημικά είδη κήπου για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Ένας μοναδικός βυθισμένος κήπος



Στα Νοτιοανατολικά της Νότιας Αυστραλίας, κοντά στο όρος Gambier, η περιοχή είναι γεμάτη με ηφαιστειακούς κρατήρες, λίμνες, σπηλιές και καταβόθρες. Μια ιδιαίτερη τρύπα – καταβόθρα, φιλοξενεί έναν καταπράσινο κήπο. Ο James Umpherston στη δεκαετία του 1880, αγόρασε το ακίνητο και φύτεψε πολλά είδη θάμνων και λουλουδιών. Έτσι, δημιούργησε μία “όαση” χαλάρωσης κα περίπατου.

Πηγή: votanistas.com