''Παλαιός Παντελεήμονας'' ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός της Ντιάνας Αλεανίδου!

 Γράφει: Ντιάνα Αλεανίδου

Το ημερολόγιο ενός ταξιδιώτη 

Αγαπητοί συν-ταξιδιώτες καλησπέρα σας,

 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την Melydron Airlines** για την σημερινή σας πτήση με προορισμό τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας! Η πιλότος - εγώ δηλαδή, οι επιβάτες – εσείς και το πλήρωμα σας προτείνουν να προσδεθείτε γιατί είμαστε έτοιμοι για απογείωση! 

 Νομίζω συχνά αναρωτιόμαστε σε ποιο μέρος θα μπορούσαμε να πηγαίναμε το ΠΣΚ/ΣΚ,  την αργία, το τριήμερο; Και φυσικά θα μου πείτε καλά, τόσες εταιρείες και διαφημιστικά υπάρχουν είναι δυνατό να μην ξέρει κάποιος που να πάει; Ε λοιπόν η χώρα μας έχει τόσους πολλούς προορισμούς που μια ζωή δεν φτάνει για να τους γυρίσει κανείς πόσο μάλλον να μιλάει για αυτούς. 

  Σκοπός επομένως αυτού του άρθρου είναι να απαντάμε εύκολα σε αυτήν την ερώτηση, να έχουμε επιλογές να περνάμε τις ημέρες που εμείς επιλέγουμε όμορφα, οικονομικά και κυρίως να επιλέγουμε την Ελλάδα μας!

Προτού λοιπόν αποκαλύψουμε έναν απο τους ''must'' προορισμούς για φθινόπωρο χειμώνα θέλω να ετοιμαστείτε ανάλογα, άρα, πάρτε έναν καφέ, τσάι, ποτό απο αυτά που σας προσφέρει το πλήρωμα μας :





Και πάμε να πετάξουμε πάνω από τον Νομό Πιερίας
 

Και να προσγειωθούμε με επιτυχία στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας,  έναν προορισμό που μοιάζει με παραμύθι...

 

Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι νότια της Πιερίας, 400 χλμ απόσταση από την Αθήνα, πολύ κοντά στην εθνική οδό, μόλις 3,5χλμ και μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη . 

Με το που φτάνουμε στον προορισμό ανοίγεται μπροστά μας ένα πανέμορφο χωριουδάκι που παντρεύει την παράδοση με την  φυσική ομορφιά και  την φιλοξενία.

Πάμε να γνωρίσουμε το χωριό:


Με μια πρώτη ματιά μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει το πόσο γραφικό και όμορφο είναι αυτό το χωριό. Οι μικροί δρομίσκοι, τα χρώματα της φύσης, ο αγέρωχος  Όλυμπος, δημιουργούν μια αξέχαστη εικόνα.



Στο χωριό υπάρχουν πολλοί ξενώνες, παραδοσιακές ταβέρνες, παραδοσιακά μαγαζάκια με χειροποίητες λιχουδιές, τοπικά εδέσματα, κοσμήματα και όμορφα καφέ. Είναι ένας προορισμός που είναι κατάλληλος για μικρούς και μεγάλου. Υπάρχουν πάρα πολλές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσει κανείς και να αναπνεύσει καθαρό αέρα.

Υπάρχει πιο άμεσα συνδεδεμένη εικόνα φθινοπώρου από αυτήν του να περπατάει κανείς σε πλακόστρωτα δρομάκια γεμάτα κίτρινα φύλλα και να μυρίζει φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ; Νομίζω πως όχι.. 
Ο προορισμός είναι κατάλληλος για όλες τις ηλικίες, κυρίως για οικογένειες με παιδιά αλλά και για ζευγάρια. Η μέρα μπορεί εύκολα να ξεκινήσει πίνοντας καφέ στα γραφικά καφενέ του χωριού, έπειτα πεζοπορία στην φύση, και μεσημεριανό στις ταβέρνες όπου τα παραδοσιακά μαγειρευτά έχουν την τιμητική τους. Μετά μπορεί να ακολουθήσει ξεκούραση σε έναν από τους πολλούς ξενώνες και το βράδυ βόλτα στην πλατεία.

Με την παρακάτω φωτογραφία θα δείτε πως  σας υποδέχεται το χωριό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.



Γιατί να το επιλέξεις; 
Μου αρέσει να δίνω πάντα όλες τις πλευρές στους συν-ταξιδιώτες μου, επομένως πάμε να δούμε τα υπερ τα κατά καθώς και χρήσιμες συμβουλές αυτού του προορισμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ / tips

§ Ζεστά ρούχα, το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει και έχει υγρασία


§  Αθλητικά παπούτσια, όλοι οι δρόμοι του χωριού είναι πλακόστρωτοι

§  Το χωριό έχει δύο εισόδους, τσεκάρουμε μέσω GPS ή καλούμε στο κατάλυμα να μας πουν απο ποια είσοδο να μπούμε.


§Παρκάρουμε το αυτοκίνητο πριν την είσοδο που μας υπέδειξαν


§  Παίρνουμε μαζί μας μικρές αποσκευές καθώς μπορεί να ενδείκνυται περπάτημα μέχρι το κατάλυμα


§  Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό χώρο στο κινητό για πολλές φωτογραφίες






Υπερ & Κατά

ΥΠΕΡ:Kαλό φαγητό , κοντινός προορισμός ,επαφή με την φύση, φιλόξενο μέρος!



ΚΑΤΑ

Χ  Πάρκινγκ έξω απο το χωριό


Χ Δύσβατα σημεία

Χ ‘Ελλειψη νυχτερινής διασκέδασης (τύπου μπαρ)


Χ ‘Ελλειψη σουπερμαρκετ/ μινι μάρκετ / φαρμακείου



Αγαπητοί επιβάτες, με επιτυχία ολοκληρώσαμε την πρώτη μας πτήση. Ελπίζουμε να σας άρεσε το ταξίδι σε έναν από τους καταλληλότερους προορισμούς για το φθινόπωρο/χειμώνα και σας ευχόμαστε μια ευχάριστη διαμονή στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας.

Το πλήρωμά μου, το χωριό κι εγώ σας αφιερώνουμε το παρακάτω :


Φωτογραφικό υλικό :Nτιάνα Αλεανίδου